Løpsdistanse

Nylig beste tid (HH:MM:SS):

timer:

minutter:

sekunder:

Please input distance 

LØPSKALKULATOR

Denne kalkulatoren vil hjelpe deg med å finne optimale hastighet på trening og i løp, på de mest populære distansene. Kalkulatoren er basert på den berømte Jack Daniels VDOT formel.

HVA ER VDOT NUMMER?

Dr. Jack Daniels, som er anerkjent som en av verdens beste løpetrenere, kom for over 30 år siden opp med VDOT-nummeret - et mål på din nåværende løpeevne. En av Daniels største prestasjoner er å lage et klart, konsistent og logisk treningssystem som brukes av løpere over hele verden - både amatører og profesjonelle løpere.

VDOT-nummeret er basert på din siste løpsprestasjon. Tallet hjelper deg med å bestemme ditt nåværende kondisjonsnivå og gjør det mulig å beregne ekvivalente løpstider samt optimale treningstempo.

Hvor fort bør jeg løpe 400 meter runder? Hva er det optimale tempoet for mine lange lette løpeturer? Min siste PB for 10k er 40 minutter, hva er resultatet jeg kan forvente under et halvmaraton? – Dette er noen av de vanligste spørsmålene som stilles av løpere over hele verden. VDOT-tabellene vil hjelpe deg med å svare på disse spørsmålene, trene klokt og unngå overtrening.

DITT VDOT NUMMER ER:

Løpsprestasjoner
Treningstempo
Tabellen nedenfor viser estimerte løpsprestasjoner for gitte distanser. Den siste kolonnen inneholder løpetempo som er nødvendig for å oppnå resultatet.
Distanse Tid Fart min/km
Tabellen nedenfor inneholder optimale treningstempo for hver treningssone. Det er avgjørende å trene på ditt nåværende VDOT-nivå, ikke på ditt mål VDOT-nivå. Trening med VDOT-tempoene som er utenfor ditt nåværende kondisjonsnivå øker risikoen for skader og overtrening.
Treningssone Fart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram